Koh Tao – Fantastiskt för dykare

Koh Tao är en ultimat ö för dykning. Många dykararrangörer har bungalowbyar här dit dykare ifrån hela världen kommer för att bo. På grund av det klara vattnet kring ön så är djuphavsdykning en riktig upplevelse. Även på land erbjuder ön ett stort och varierat utbud.

Dykningen är det som har gjort Koh Tao känd, och framförallt djuphavsdykningen är speciell här. Dyk på egen hand om du är utbildad eller ta hjälp av en av de många arrangörerna för att uppleva den fantastiska artrikedomen under vattner.

Det finns också gott om upptäcktsfärder att bege sig på även på land. Ön består utav berg och grottor, och för de delar av ön som inte går att nå via vandring så är longtailbåt ett utmärkt alternativ. Det finns många oupptäckta platser på ön och omgivningen är riktigt vacker. En hel del utflykter anordnas och de flesta handlar om dykning och snorkling men även fiske. Det är ett riktigt nöje att fiska kring ön då fiskarna är mycket speciella och färgglada. Dessutom är det en särskild känsla att grilla sina egenfångade fiskar på stranden.

Förutom dykning så finns det en del andra nöjen att ägna sig åt på ön. En by som är värd ett besök är Sairee, där det finns ett väldigt intressant fiskemuseum. Bakom museet ligger Fishery Conservation Unit, som observerar och dokumenterar allt som är marinbiologiskt intressant på Koh Tao. När du ändå är i Sairee så ska du passa på att besöka dess bergstopp som bjuder på en vacker utsikt. Det finns även ett jättelikt valskelett att se.

Koh Tao är mycket barnvänligt och erbjuder olika anpassade boenden. Det finns alltifrån stora hotell till mindre bungalows. Hur du vill bo är helt upp till dig själv och din eller din familjs behov.

Utelivet är ganska lugnt på ön men det finn en del ställen som är undantagna ifrån resten av stämningen. De flesta barer ligger längs stränderna men även bergstopparna har en del nattklubbar. Förstklassig underhållning i form av sång, dans och cirkusartister finns att se. Ställen som rekommenderas är The Deck Beach Bar, där du kan dricka goda drinkar med färska frukter direkt ifrån ön till väldigt bra priser; Casper Sports Bar, som är en amerikansk sportbar med allt vad det innebär; och In Touch, som är en livligare nattklubb med ett stort dansgolv och den senaste musiken.

När det kommer till maten så finns det alltifrån lyxiga restauranger till mindre marknadsstånd som serverar mat. Till skillnad ifrån Koh Samui, så finns det på Koh Tao inte många internationella restauranger utan det är definitivt thaimat som dominerar. Fisk och skaldjur är det vanligaste att beställa men även kyckling, anka och andra fågelarter finns på menyerna.