Hur man tar sig till Koh Tao

Hur kommer man dit? Nåväl, detta är inte ”The Beach”, även om Koh Tao ser nästan lika fantastisk ut, så att ta sig dit är enklare än det verkar.

Massor av resebyråer i Bangkok, främst i Khao San Road och runt järnvägsstationen Hua Lamphong, erbjuder paketresor, inkl. buss eller tåg, båt biljetter samt möjlighet att ordna boende och bokningar med dykskolor.

Bäst att hålla utkik efter de kontor som erbjuder gratis ”Koh Tao Info”, då de kommer att erbjuda de bästa tjänsterna. Men för resenärer är det också ganska lätt att nå Koh Tao på egen hand.

Från Bangkok kan du ta ett tåg eller en buss till Chumphon, restiden är cirka 6-10 timmar, vanligtvis på natten. Där har ni flera olika sorters båttrafik, som mest avgår på morgonen och som tar dig till ön på ungefär 1,5 till 2 timmar.

Kommer du från Hat Yai eller Phuket kan du också bestämma dig för att gå till Suratthani istället och nå Koh Tao via Samui eller Phangan.

Det finns även flygplatser i Chumphon, Suratthani och på Koh Samui. Ett inrikesflyg från Bangkok tar ca 1 timme till Koh Samui.

Självklart erbjuder de större dykcenterna kompletta paketresor som kan bokas online, som tar dig direkt från din hemstad till paradiset.